Zeven autoriteiten in human design
Human Design,  No category,  Persoonlijke ontwikkeling

Human Design Autoriteiten

Toen ik een aantal jaar geleden human design ontdekte, voelde het voor mij als thuiskomen. Als een ‘aha erlebnis’ omdat er veel puzzelstukjes op zijn plek vielen. Het gaf me inzicht in waarom sommige dingen voor mij werken zoals ze werken en dat gaf me ook de kracht om het te accepteren.

In deze blog ga ik dieper in op de zeven autoriteiten in Human Design. Je autoriteit verteld je op welke manier jij het beste keuzes kunt maken. 

Je hebt vast wel eens gehoord dat “je je hart moet volgen” of “volg je intuïtie” etc. Maar, of JIJ dat moet doen, hangt af van je autoriteit. 

Als je net zo nieuwsgierig bent als ik vraag je je misschien af waarom het autoriteit heet (ik heb een andere associatie met het woord autoriteit). Maar dit is nu eenmaal de naam van het beestje dus neem ik dat maar voor lief 😉 

Naast je type, je signatuur, niet zelf thema en strategie is het kennen en met name het vólgen van je autoriteit een flinke stap in het leven van je experiment. Het is een van de mooiste cadeautjes die HD je geeft.

Human Design kent zeven autoriteiten en hieronder bespreek ik ze kort. 

Wil je graag meer weten? Dan nodig ik je van harte uit voor de basiscursus in Human Design. 

Innerlijke en uiterlijke autoriteit

Nu je weet welke types er zijn en wat hun strategie, non-self theme en signatuur is, gaan we door naar de autoriteiten. Er zijn zeven autoriteiten en die vormen jouw besluitvorming. Iedere autoriteit heeft haar eigen smaak en flow. En er zijn twee type autoriteiten: inner & outer (intern en extern).  

Innerlijke autoriteit

De innerlijke autoriteit helpt je om een beslissing / keuze te maken vanuit je innerlijke waarheid. Je maakt contact met jouw waarheid door IN verbinding met je lichaam te gaan. De wijsheid zit in je lichaam.

Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn. Met name omdat je mind nog al eens met je aan de haal wil gaan. Je mind neemt graag het stuur over als het gaat om beslissingen maar wanneer je een inner autoriteit hebt, is that not the way to go.

Wanneer je naar binnen in je lichaam gaat eb contact maakt met jouw innerlijke waarheid, weet je of een beslissing klopt of niet. Zie het als een innerlijk kompas op jouw levenspad.

 

Uiterlijke autoriteit

Niet iedereen heeft een innerlijke autoriteit. Niet iedereen heeft een wijsheid IN het lichaam om contact mee te maken. Jij vind jouw waarheid in je omgeving. En dat kan tricky zijn. Omdat afhankelijk van de omgeving waarin je zit, je waarheid kan veranderen. Voor jou is het dus belangrijk om selectief te zijn in de mensen, situaties etc. die je in je leven toelaat.

 

Zoals ik eerder al noemde, zijn er 7 autoriteiten: de solar plexus (emotionele autoriteit), de sacrale autoriteit, de milt autoriteit, de ego autoriteit, de zelf projecterende autoriteit, mentale (uiterlijk) autoriteit en de maan (uiterlijk) autoriteit.

De zeven autoriteiten

Emotionele autoriteit

Ooohhhh the feels… 

Wanneer je de emotionele autoriteit hebt, dan ben je hier om dingen te VOELEN. Het is de kunst om je emoties te waarnemen en je er niet mee te identificeren. Ze zijn niet goed, ze zijn niet slecht: ze willen je iets vertellen. Laat ze door je heen gaan en ontdek wat ze je willen vertellen.

Emoties komen in golven en het is nooit goed om op de top of in het dal van de golf een beslissing te nemen. Wacht tot je weer in rustig(er) vaarwater bent.

Dus luisteren na je strategie, naar je emoties en WACHT tot je die verwerkt hebt. Daardoor weet je of de keuze / kans juist is voor jou, of niet. Bij grote keuzes is het belangrijk om daar de tijd voor te nemen. Dit kan dagen zijn maar ook weken, maanden en zelfs jaren voordat je écht duidelijkheid vind. Alleen jij weet wanneer je ware helderheid in je emoties hebt gevonden.

50% van de bevolking heeft een emotionele autoriteit en meerdere typen kunnen deze autoriteit hebben (Generators [Manifesting Generators], Projectors, Manifestors). Het prachtige hieraan is dat we als mensheid, stapje voor stapje, evolueren naar een wereld waarin emotionele intelligentie steeds belangrijker wordt en meer ruimte krijgt.

Sacrale autoriteit

Alleen generators en manifesting generators hebben de sacrale autoriteit. Sacrale mensen hebben de energie om te werken. Ze zijn de levenskracht van de planeet. Er is een reden waarom ze Generators heten en dat is omdat ze de bouwers van de planeet zijn. Ra (de vader van HD) noemt generators Gods gift to humanity. Dus voel je please niet ondergewaardeerd.

Je strategie is te wachten om te reageren. Het leven gooit je continu keuzes voor de voeten. Om een keuze te maken is het voor jou belangrijk dat je die keuzes stelt in een vraagvorm. Wil ik x of y. Vervolgens wacht je tot je sacrale centrum een reactie geeft en op basis daarvan is het een go of een no go.

Een ja kan een “Uh Huh” zijn en een nee klinkt als “Nuh Uh.” Maar het kan ook zijn dat je kou voelt of warmte. Of meer irritatie of happiness. Voor jou is het belangrijk om te onderzoeken hoe jouw sacrale reactie ‘klinkt’.

Ga daar eens mee spelen. Kan simpel zijn: bij je volgende outfit leg je twee opties neer en je vraag je sacraal om je te helpen kiezen.

Milt autoriteit

Mensen met een milt autoriteit zijn erg intuïtief. Zij zijn de enige mensen die echt in het moment, on the spot een beslissing kunnen nemen. Het Splenic Center is een bewustzijnscentrum en is het oudste centrum. Hier zit ook het oerinstinct en onze fight, flight, freeze or fawn reactie.

En dat is voor jou ook je leidraad. De milt autoriteit werkt als een soort radar die continu de omgeving scant opzoek naar mogelijk gevaar. Je instinct weet alleen het verschil niet wanneer er daadwerkelijk een leeuw voor je staat en je moet rennen voor je leven, of wanneer je een spannende keuze moet maken: de reactie in je lichaam is hetzelfde.

Dus: wanneer je een fight, flight, freeze of fawn reactie ziet op je radar is het een no go. Althans, niet vóórdat je helder hebt waarom je zo reageerde (misschien door conditionering). Geeft je milt autoriteit aan dat de radar schoon is, kun je gaan.

Het is een heel intuitief gevoel en kan split second zijn. Daarom is het belangrijk om meer in tune te zijn met je lichaam (je lichaam te voelen) en haar intelligentie zodat je weet hoe je in het moment juiste beslissingen kunt nemen.

Ego (hart) autoriteit

Alleen Projectors en Manifestors kunnen de ego autoriteit hebben. Het verschil zit ‘m in de manier waarop een manifestor werkt. De strategie van Manifestors is om te initiëren, en dit kunnen ze doen omdat een motor (energie) centrum verbonden is met hun Keelcentrum (waar manifestatie doorkomt).

Wat een Manifestor een ego-autoriteit maakt, is als hun Ego(hart)centrum (motor) is verbonden met hun Keelcentrum. Als iemand heet Ego Center heeft verbonden met het G Center, is hij hoogstwaarschijnlijk een Projector.

Het werkt zo: nadat de Manifestor en of Projector naar hun strategie hebben geluisterd, moeten ze ‘egoïstisch’ zijn en aan zichzelf vragen: “Wat wil ik? Wat zit er in voor mij?”

Ze moeten ‘egoïstisch’ zijn omdat het egocentrum het centrum van wilskracht is. Dit betekent dat ze de capaciteit en wilskracht hebben om projecten helemaal af te ronden. Daarom is het belangrijk om eerst contact met hun eigen waarheid te maken. Er is geen goed of slecht maar het is belangrijk dat je keuzes maakt die bij je past. Omdat je er anders simpelweg geen voldoening uit haalt. En op wilskracht iets doen wat je niet leuk vind, is zwaar.

Zeg dus alleen ja tegen de dingen waar je joy en voldoening uit haalt, omdat je de wil en de energie hebt om alles te voltooien waar je aan begint.

Zelfprojecterende autoriteit

Deze autoriteit is uniek voor Projectors. Dit zijn de mensen die hardop tegen zichzelf praten (sometimes you need an experts advice). Deze autoriteit werkt door hardop naar je eigen stem te luisteren. Door jezelf te horen praten maak je contact met je waarheid. Door je stem te horen weet je of iets bullshit is of niet.

Voor jou is het belangrijk dat je mensen hebt die echt naar je luisteren, je niet onderbreken en ook niet met advies aankomen zetten. Je weet het zelf, je moet jezelf alleen kunnen horen om te weten of het voor jou de juiste keuze is, of niet.

Mentale (uiterlijke) autoriteit

Ook deze is uniek voor Projectors. En lijkt heel erg op de zelf projecterende autoriteit. Je hebt een klankbord nodig en moet jezelf kunnen horen om contact te maken met jouw waarheid. En dus of je een go of no go hebt.

Het verschil zit ‘m hierin: bij een mentale autoriteit is alleen luisteren naar je stem niet voldoende. Je moet contact maken met de omgeving. Je moet gronden in de omgeving.

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw huis wilt kopen moet je niet alleen met iemand daarover spreken, het is ook belangrijk dat je naar die plek toe gaat en de plek voelt. Je moet voelen of die omgeving met je resoneert of niet en je lichaam laat je weten (je bent dan ‘at ease’) of die plek (op dit moment) juist is of niet.

Maan (uiterlijke) autoriteit

Deze autoriteit is uniek voor Reflectors. Omdat jouw chart volledig open is, kun je met geen centrum verbinding maken. Wat betekent dat je in verbinding staat met planetaire bewegingen en met name die van de maan. Klinkt misschien wat zweef teef maar dit is wat het inhoud:

Wanneer je als reflector voor een (grote) keuze komt te staan is het belangrijk dat je een volledige maancyclus wacht tot je je keuze maakt. Voor jou is het belangrijk dat je de fasen van de maan bestudeerd en die meeneemt in je besluitvormingsproces.

Ook  is het belangrijk om te gronden en om te spreken met de juiste mensen. Niet om hun advies te vragen, maar om je eigen gedachten te verwoorden en daarin helderheid te vinden.

EN NU...

Dit is een basis in Human Design en hiermee heb je al veel inzicht over jezelf en kun je beginnen met jouw HD experiment. En ik nodig je van harte uit om dat ook te gaan doen. Wanneer je ervoor kiest om dit te doen, kun je veranderingen ervaren in je perspectief, welzijn en flow.

Wanneer je graag meer wilt weten kun je natuurlijk verder lezen in de blogs. Ook kun je je hier aanmelden voor mijn basiscursus in Human Design. Daarin ga ik dieper op de basis elementen in en leg ik onder andere uit wat je profiel inhoud. 

Heb je geen zin om zelf dingen uit te zoeken maar wil je wel dieper inzicht in jouw unieke design dan nodig ik je uit voor een chart reading

Ik hoop dat jij jouw Human Design experiment aangaat en geniet van de reis. Ik wens je super veel succes en plezier toe om van jouw leven een meesterwerk te maken. 

Much love, Hanneke 😘