Vijf types in Human Design
Human Design,  No category,  Persoonlijke ontwikkeling

Human Design Types

Human design is een tool die je inzicht geeft in jouw authentieke zelf. Het geeft antwoord op de vraag “waarom ben ik zo”. Het geeft houvast en richting. Het geeft inzicht in je talenten, kwaliteiten, eigenschappen en valkuilen. Alles wat jou uniek maakt. Daarnaast laat het je zien hoe jij de beste beslissingen maakt, hoe je emoties ervaart, hoe je wordt beïnvloed door je omgeving en hoe jij jouw omgeving beïnvloed.

DE VIJF TYPES IN HUMAN DESIGN

In deze blog neem ik je mee naar de eerste basisstap in Human Design: het type. 

Het type zegt veel en toch ook niet. Het is een beetje als vragen wat voor sterrenbeeld iemand heeft. Het verteld je iets maar ook weer niet. 

in Human Design is het de gemakkelijkste stap om mee te beginnen. 

Hoe lees je jouw chart?

Hier zie je mijn design chart. 👆

Type: Projector 

Strategie: Wacht op de uitnodiging 

Signatuur: succes 

Niet zelf thema: bitterheid 

Definitie: single 

Autoriteit: solar plexus (emotie) 

Profiel: 2/4 – kluizenaar/ opportunist 

Incarnatiekruis: Right Angle Cross of The Four Ways (44/24 | 33/19) 

DE VIJF TYPES IN HUMAN DESIGN

Op basis van je geboortedatum zie je in jouw unieke chart, deze basis kenmerken:

TYPE – Wat voor aura heb je

STRATEGIE – Hoe je omgaat met het leven

SIGNATUUR – Je aligned emotie

NON SELF THEME  – out of alignement emotie 

AUTORITEIT – Hoe je beslissingen neemt en inzicht krijgt in jouw unieke waarheid

PROFIEL – Hoe je fysiek door deze wereld beweegt en wat je rol is 

Via deze link kun je zelf een design chart maken. Leg die dan naast deze blog om een minireading te geven aan jezelf. 

 

In deze blog vertel ik je meer over de vijf basistypes, de strategie, signatuur en non-self themes die daar bij horen. In deze blog lees je hoe je jouw design chart leest en in deze blog lees je meer over de autoriteiten. 

 

Geen enkel type is meer of minder waardevol dan de andere. Alleen anders. Ze zijn allemaal even belangrijk in het grote geheel.

Als je het zou toepassen op het zaai proces dan:

Planten manifestors de zaadjes. Generators (en mani gens) laten de zaadjes groeien. Projectors stuurt het zaaiproces aan en begeleid. Reflectors observeren alles en reflecteren terug wat er gebeurt (zodat de andere types kunne bijsturen indien nodig).

Of op het bouwen van een nieuwe skyscraper:

Manifestors zijn de projectontwikkelaars (zij hebben het idee). Projectors zijn de architecten. Generators zijn de aannemers en de bouwers. Reflectors observeren alles en reflecteren terug wat er gebeurt (zodat de andere types kunne bijsturen indien nodig). 

DE VIJF TYPES IN HUMAN DESIGN

Manifestors

Leuk weetje: beroemde manifestors zijn: JK Rowling, Bruce Springsteen, Maya Angelou, Martha Stewart, Ra Uru Hu (de ‘vader’ van Human Design), Robert De Niro & Johny Depp.

Een manifestor is een manifestor wanneer:

  1. Een gedefinieerd motorcentrum (ego, zonnevlecht of wortel) verbonden is met het keelcentrum
  2. Ze een ongedefinieerd sacraal centrum hebben.
HD Manifestor

Afbeelding via: powerofself.ca 

Het klinkt wat raar maar manifestors hebben een gesloten en afstotende aura.

Manifestors zijn hier om impact te maken, zaadjes te planten, tegen het systeem aan te schoppen en daarvoor in de plek iets nieuws te creëren. Kortom: manifestors brengen verandering. Manifestors zijn super krachtig én zeldzaam. Maar 9% van de bevolking zijn Manifestors en zij hebben de kracht om te manifesteren (note dit heeft niets te maken met manifesteren door de wet van aantrekking).

Wanneer je een manifestor bent, wil je niet door anderen gecontroleerd worden, je wilt open en vrij jouw eigen ding doen.

Jij bent de enige die vanuit jezelf kunt handelen zonder dat je daar iemand anders voor nodig hebt. Jij kunt als het ware direct in de auto stappen, de sleutel in het contact steken, de motor starten en wegrijden.

 

Maar, wat wel belangrijk is, is dat je anderen informeert over wat je gaat doen. Note: informeren is iets anders dan vragen om toestemming (andere energie). Wanneer je iets wilt doen, starten, what ever kijk dan eens op welke mensen in je omgeving dat een effect heeft. Vervolgens neem je hen mee in jouw plan door ze daarover te informeren. Daarna kun je gaan. Dit zorgt er onder andere voor dat je veel minder weerstand krijgt van anderen en daarmee ook dat je niet in je non self theme beland. 

Je non self theme is de emotie die je ervaart wanneer je out of alignement bent met je design. En jouw emotie is boosheid. Woede is voor jou dus een waardevolle richtingaanwijzer dat je ‘van je pad’ bent afgeweken.

 

Je succes emotie is peace. Wanneer je je tevreden en vredig voelt, zit je in alignement. En die emotie is je signatuur. 

Manifestor Meme

Afbeelding via: Create Soham

Generators

Leuk weetje: beroemde generators zijn: Dalai Lama, Albert Einstein, Mozart, Madonna, Elvis, Walt Disney, Robin Williams, Ram Das, Oprah, Ellen DeGeneres & Clint Eastwood

 

Je bent een generator wanneer het sacrale centrum gedefinieerd is. 

HD Generator

Afbeelding via: powerofself.ca 

Je bent hier om te doen, om zaadjes tot groei te brengen. Om zonder excuses te doen waar je hart van gaat springen. Wanneer je jouw design volgt is het een joy om je in actie te zien en ben je een magneet die op de juiste kansen reageert. Je bent een meester bouwer en creator wanneer je actie neemt die in alignement is.

Jij bent, jouw energie is de drijvende kracht in de wereld. Volg je happiness en kijk naar hoe jouw energie dan overstroomt naar anderen.  

Je strategie is om ‘te wachten om te reageren’. Dat klinkt wat vaag maar dit is wat het inhoudt. Het leven geeft je continu keuzes om op te reageren. Wil je dit, of wil je dat. Om wel of niet iets te doen, is het voor jou belangrijk dat je 1. Wacht tot je sacrale centrum een reactie geeft. 2 luisteren naar die reactie. Is het een uhuuh 😊 of een nuhuuh ☹ reactie.

 

Het mooie aan jou is dat je toegang hebt tot het krachtigste energiecentrum dat in het lichaam zit. Jij kunt daardoor heel lang doorgaan. Punt van aandacht is dat je die energie gebruikt voor dingen die je daadwerkelijke joy opleveren. Wanneer je die energie inzet voor dingen die je niet wilt en niet leuk vind (of tegen je design in gaan) raakt ook jouw energie uitgeput. 

Als generator is jouw signatuur tevredenheid. Dus wanneer jij tevreden en happy bent zit je goed. Jouw non self theme is frustratie. Wanneer jij je gefrustreerd voelt is het tijd om naar binnen te keren en te ontdekken hoe, waar en waarom je van je pad bent afgegaan. 

Je bent hier om te ontdekken wat je leuk vind om te doen, en dat vervolgens unapologetic gewoon te doen. 

Generator meme

Afbeelding via: Robynradski

Manifesting Generators

Leuk weetje. Beroemde manifesting generators zijn: Mother Teresa, Stephen King, Miley Cyrus and Dr. Martin Luther King, Jr.

Je bent een manifesting generator wanneer minstens 1 van de 3 motorcentra (ego, zonnevlecht, wortel) verbonden is met je keelcentrum én je sacrale centrum gedefinieerd is.

HD Generator

Afbeelding via: powerofself.ca 

Manifesting generators vinden het vaak irritant dat ze in hetzelfde kamp staan als generators. Mani-gens zijn een hybride vorm tussen generators en manifestors. In de basis hebben ze alles hetzelfde als de generators: zelfde aura, strategie, signatuur en niet zelf thema. Waar ze verschillen is dat ze óók eigenschappen hebben die uniek zijn aan de manifestors.

 

Het belangrijkste verschil tussen de drie is de stilte tussen de eerste sacrale reactie en de daadwerkelijke manifestatie. Als je nu denkt “dafuck did i just read”… voorbeeld:

Wanneer je een Mani-Gen bent en een vriend vraagt of je zin hebt om te gaan wandelen, krijg je eerst een “uh-huh” positieve reactie en sta je op. Dit is waar je de stilte (of kloof) tussen de eerste reactie en manifestatie ingaat. Omdat jij bij de voordeur pas écht weet of je die wandeling gaat maken ja of nee.

Maar, als je een generator was had je bij de eerste reactie en het opstaan (de ja) al zoveel momentum opgebouwd dat je niet kon stoppen, ook al had je bij de voordeur geen zin meer.

Het is een klein en subtiel maar belangrijk verschil in actie. Wanneer een Generator heeft besloten te gaan, gaat ‘ie of ‘ie nou wil of niet. Terwijl een Mani-Gen nog een out heeft.

Dit maakt ook dat veel Mani-Gen’s aan (veel) verschillende dingen beginnen en het vervolgens niet afmaken. En dat is helemaal oké, het is iets dat bij je hoort.

En wanneer je dan besloten hebt, je hebt de GO en je gaat. Ben je ‘niet meer te houden’.  

Je schakelt sneller dan een generator. Je kunt in vier seconden van 0 naar 150 kmpu gaan en brandend rubber op de weg achterlaten. 

Manifesting generator meme

Afbeelding via: ManGenMagic

Projectors

Leuk weetje, beroemde projectors zijn: John F Kennedy, Avicii, Barack Obama, Michael Jackson, Whoopi Goldberg, George Clooney, Katharine Hepburn, Prinses Diana & Nelson Mandela.

 

Je bent een projector wanneer je sacrale centrum open is en géén van de motorcentra (ego, zonnevlecht, wortel) een directe verbinding heeft met je keelcentrum. 

HD PRojector

Afbeelding via: powerofself.ca 

Projectors hebben een gefocuste en penetrerende aura. Daardoor prikken ze snel door maskers heen, zien je voor wie en wat je werkelijk bent en kunnen ze het grotere geheel zien. Ze kunnen 15 stappen vooruit denken en daardoor is hun input ontzettend waardevol.

Zo’n 20% van de bevolking bestaat uit projectors en ze zijn hier voornamelijk om de generators, te BEGELEIDEN in hoe zij hun energie het beste kunnen gebruiken.

Projectors hebben enorm veel wijsheid en hun advies is goud waard MAAR het is voor projectors heel erg belangrijk om te wachten tot ze erkend worden voor hun brilliance én uitgenodigd worden om hun visie te delen.

Wanneer een projector dat niet doet, vallen ze in hun non self theme namelijk: bitterheid.

Betekent het dan dat je voor alles wat je wilt doen moet wachten op erkenning en uitnodigingen? Nee zeker niet. Wanneer je een boek wilt lezen, kun je die pull zien als een uitnodiging. Wanneer moet je wél wachten? Wanneer het op ándere mensen aankomt. Zie je dat een vriend continu hetzelfde patroon herhaalt en wil je adviseren over wat diegene het beste kan doen, wácht dan tot je wordt uitgenodigd. Niemand stuit zo vaak op dove oren als projectors die ongevraagd (hoe goed het ook is) hun advies delen. (been there, done that, didnt’t get a t-shirt).

Terwijl je op de juiste uitnodigingen wacht, zijn er drie dingen voor projectors belangrijk. Namelijk: rust, leren en spelen.

Rust is belangrijk omdat je energie in golven komt. Wanneer je ergens gepassioneerd over bent kun je in korte tijd bergen verzetten maar je bent niet gemaakt om te werken zoals bijvoorbeeld generators omdat je niet uit de sacrale energiebron kunt putten (die is bij jou wit).

Leren is belangrijk omdat je als projector hier bent om meester te worden in datgene waar jij super nieuwsgierig naar bent en gepassioneerd over bent. Dat is waar je gift ligt wanneer je generators (die klaar zijn voor jou) begeleid.

Spelen is belangrijk zodat je niet alleen in verbinding blijft met het kind in jezelf, je bent dan meer in alignement met jezelf. Je voelt je daardoor licht, vrolijk en … .Spelen kan van alles zijn: achter je huisdier aanrennen, buiten in de blubber spelen met je kind, maar ook een game spelen of iets maken. Het maakt niet uit wat het is, als het voor jou maar VOELT als spelen.

Je non self theme had ik net al genoemd maar jouw signature is succes. Je bent gemaakt om succesvol te zijn (JIJ bepaalt wat succes voor jou betekent). Wanneer jij succes voelt in wat je aan het doen bent, zit je in alignement met je design. Voel je bitterheid, dan is het tijd om bij te sturen.

Je neemt de levens energie van anderen op zodat jij ze uit hun non-self themes kunt begeleiden. Als projector is het daarom ook belangrijk om tijd echt alleen te zijn. Omdat je de energie van andere mensen makkelijk oppikt en opneemt, is het belangrijk om alleen te zijn zodat je kunt zien welke energie dat is, of die bij jou past of niet en dat je die weer loslaat.

Projector meme

Afbeelding via: Mementalprojector

Reflectors

Leuk weetje, beroemde reflectors zijn: Rosalyn Carter, Sandra Bullock, Fyodor Dostoyevsky, Amma (hugging Saint), Richard Burton & Uri Geller.

 

Je energie lijkt warrig. Dat komt omdat jij volledig open bent en het meest beïnvloed word door anderen om je heen. 

HD Reflector

Afbeelding via: powerofself.ca 

Je bent een reflector wanneer al je centra ongedefinieerd (wit) zijn. Reflectors zijn verbonden met de maan en hebben daarmee een outer autoriteit (autoriteit buiten het lichaam). Omdat je volledig open bent, heb je geen intern guidance system om op terug te vallen, waardoor je omgeving belangrijk is. 

Reflectors zijn het meest zeldzame type. Maar 1% van de bevolking is een reflector. Je bent hier om te observeren en te spiegelen.

Voor Reflectors is het belangrijk om veel in contact te zijn met de 4 elementen: vuur, lucht, aarde en (of) water. Zo kun je gronden, zelf weer in balans komen en de energie loslaten die je van anderen hebt opgepikt.

Jouw strategie is dat je een volledige maancyclus wacht, totdat je een (grote) beslissing maakt. Bijvoorbeeld: verhuizen, een andere job, relaties en investeringen. 

Je non-self theme is teleurstelling. Dit kan gebeuren wanneer je iets wilt doen maar je je strategie en autoriteit niet volgt. Voel je je teleurgesteld dan is dat een mooie richtingaanwijzer dat je out of alignement bent. Je signatuur is verassing. Wanneer je je verrukt en (positief) verrast voelt, ben je in alignement met je design.

Jij bent er een kei in om de energie van anderen levendiger te maken en te verheffen en dus ook om diezelfde energie terug te spiegelen. Jij bent de spiegel, maar dat betekent niet dat iedereen die in de spiegel kijkt, klaar is voor wat hij/zij te zien krijgt.

Deze tijden kunnen zwaar voelen voor reflectors. Energie is aan het transformeren, we gaan een ander tijdperk in. Een tijdperk van licht. Maar om daar te komen, moet eerst de schaduwkant aangekeken, gevoeld en gehoord worden. En die schaduwkant van de mensheid komt nu in het licht. 

It gets worse before it gets better. 

Omdat je volledig open bent, is het daarom belangrijk dat je continu teruggaat naar je nul punt. 

Naar jóúw waarheid. En dat je de conditionering (de invloed) van anderen, die NIET bij jouw waarheid past, loslaat.

Reflector meme

Afbeelding via: Olivia powel  official 

EN NU...

Dit was een eerste stap in Human Design en geeft je een eerste inzicht in hoe jouw energie werkt, De volgende stap is je autoriteit inzetten. In deze blog lees je meer over de zeven autoriteiten

 

Wanneer je graag meer wilt weten kun je natuurlijk verder lezen in de blogs. Ook kun je je hier aanmelden voor mijn basiscursus in Human Design. Daarin neem ik je stap voor stap mee in de wondere wereld van Human Design. 

Heb je geen zin om zelf dingen uit te zoeken maar wil je wel dieper inzicht in jouw unieke design dan nodig ik je uit voor een chart reading

Ik hoop dat jij jouw Human Design experiment aangaat en geniet van de reis. Ik wens je super veel succes en plezier toe om van jouw leven een meesterwerk te maken. 

Much love, Hanneke 😘

Hanneke Haites