Blog foto
Life,  Massterlife,  Mindset,  No category,  Persoonlijke ontwikkeling,  Zelfhulp

Wat is de MASTER methode?

MASTER is een acroniem dat staat voor: Meesterschap, Aandacht, Softness, Trust, Eten & Rust.

Het gaat over leven op je eigen voorwaarden vanuit jouw inner power.
Het gaat er over dat de dingen die je doet in lijn zijn met je body, je mind èn je spirit. Vanuit een gezonde basis zodat alles wat je doet bijdraagt aan het leven dat je voor jezelf wilt.

De Dalai Lama heeft een keer een opmerking gemaakt die mij nooit heeft losgelaten.

Voor mij persoonlijk heeft deze quote een vuurtje in mij wakker gemaakt. Vanuit de verwonderde gedachte die er achter zit, heb ik de Master methode ontwikkeld. Omdat het geen óf óf verhaal hoeft te zijn. Het kan allebei. En daar komt de Master methode om de hoek kijken.

De MASTER methode staat voor : Meesterschap, Aandacht, Softness, Trust, Eten & Rust. Met allemaal hun eigen betekenis. 

Meesterschap – jij zet de regels.

Jij mag jouw leven leiden op jouw voorwaarden vanuit jouw inner power. Om jouw missie te leven en jouw leven vorm te geven zoals jij het voor je ziet en jij het wilt.

Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Jouw leven is jouw leerschool. Neem ook het eigenaarschap daar over. Own it! Met flaws en all, perfectly imperfect. Trek de lering uit je fouten. “You do your best unitl you know better, when you know better, you do better.”

De Master methode laat je zien dat jij zelf de eigenaar van jouw leven bent, jij bepaalt hoe jij je leven leeft. Jij bepaalt wat jij in je mond stopt, hoe jouw mindfulness er uit ziet, welke issues je aan gaat pakken, wie je toelaat in je leven en hoe je voor jezelf zorgt.

Het meesterschap van je leven terugpakken en er naar handelen is NIET egoïstisch. Je zegt niet (vanuit ego) ‘en nu ik en de rest kan me wat’ je zegt simpelweg vanuit liefde voor jezelf; ‘ik óók’. Met respect, voor je mind, je spirit, je voertuig en jouw grenzen.

Je helpt er niemand mee door jezelf klein of op de achtergrond te houden. Juist niet als je anderen wilt helpen. Als jij niet goed voor jezelf zorgt en geen eigenaarschap neemt over jouw leven, heb je niks om aan een ander te geven. Selfcare is giving the world the best of you instead of what’s left of you.

Aandacht – leven vanuit intentie

Waar jij je aandacht aan geeft, bepaalt voor een groot deel hoe je het leven ervaart. Kijk je naar alles wat er niet is, wat slecht is, ontbreekt en naar alles wat jou overkomen is?  Óf kijk je naar alles wat er al wel is, alle mooie dingen & mensen en alle liefde die er is.

Kijk je vanuit ‘alles is de schuld van iets of iemand anders’ of vanuit “hé dit was niet tof, maar wat kan ik hieruit leren’.

De Master methode helpt je anders te kijken. Wees mindful over waar je aandacht naar toe gaat. Je ‘buitenleven’ kan alleen veranderen als je aandacht geeft aan je binnenwereld en connectie maakt met je inner power. 

Je hebt vaak geen controle over de dingen die in je leven gebeuren maar je hebt wel 100% controle over hoe jij daar op reageert.

Softness – kalmte & compassie

Het leven soft benaderen is moedig en dapper én zeker NIET zwak. Zacht is de grootste kracht die je in kunt zetten. De Master methode leert compassie, het is eerlijk, het is vriendelijk en niet alleen voor jezelf maar juist ook voor anderen.

Omdat je jezelf ook dezelfde liefde, empathie en compassie mag geven die je aan anderen geeft. Dat je vanuit die energie jezelf onderzoekt, je grenzen onderzoekt en bewaakt en speelt in en het leven.

Dat je daarnaast ook zachtheid geeft aan je lichaam, zodat je kunt luisteren naar wat ze nodig heeft. Wanneer je leert luisteren naar de fluisteringen van je lichaam, hoef je haar nooit te horen schreeuwen.

Trust – vertrouwen op je intuïtie

Vertrouw op je inner voice en of op God/ de Bron / het universum / het licht / engelen / spirit guides / (hoe jij het noemt) en de leiding die je daarvan krijg. Je mag er op vertrouwen dat je altijd geleid en geholpen wordt op jouw unieke levenspad.

De Master methode helpt jou te vertrouwen op devine timing. Vertrouwen dat het plan dat het universum voor jou heeft mooier, grootser en beter is dan je zelf ooit zou kunnen bedenken. Vertrouwen dat je je eigen controle los mag laten. Vertrouwen dat iedere situatie die op je pad komt er is om je te helpen, hoe kut en cruel het op dat moment ook mag lijken, weet dat het er is om jou te laten groeien. Dat iedere nee die je krijgt een duwtje in de JUISTE richting is voor jou.

Weet dat jij mega waardevol bent en hier iets te doen hebt met jouw gaven en talenten. Vertrouw er op dat er óók voor jou voldoende overvloed is. There is always more where that came from.

Eten – is dé fundering

Omdat gezonde voeding invloed heeft op alle andere pijlers van een gezond en overvloedig leven (slaap, je mood, je prestaties, helderheid, je energie etc. etc.) Van een gebouw kun je niet verwachten dat het 100 jaar blijft staan met slechte bouwmaterialen. Hetzelfde geldt voor jouw lichaam. De Master methode helpt jou te ontdekken wat gezond is voor jou, wat bijdraagt aan het leven dat jij voor ogen hebt en neem liefdevol afscheid van alles en iedereen die dat niet doen. Hoe je zo’n persoonlijk plan maakt, dat 100% is afgestemd op jouw body, mind & spirit, leer je in de Master Reset

Rust & balans

Rust, balans en bezinning zijn net zo belangrijk als geïnspireerde actie nemen.

Vanuit de Master methode ervaar je kalmte, rust, ruimte, balans en compassie waardoor je heldere en bewuste keuzes kunt maken en van daaruit geïnspireerde actie ondernemen. Actie die past bij jouw missie, bij waar jij blij van wordt, bij wat jij hier te doen hebt. Gun jezelf die rust en balans. Maak er een prioriteit van. Het geeft je ruimte en het voedt je creativiteit. Het laadt je op om er te zijn voor anderen.

De Master methode zorgt er voor dat je dichterbij jezelf komt

Dat je vanuit jouw authentieke zelf, vanuit jouw inner power keuzes kunt maken die passen bij jou en die goed en gezond zijn voor jou.

Zodat jij als uniek en prachtig mens, in je lichaam, in je mind en in je spirit in balans bent.

Dat je in lijn bent met wat je hier te doen hebt.

Dat je de basis hebt om dat allemaal te kunnen doen.

Betekent dat dan dat je vanaf nu alleen nog Masterkeuzes maakt?

Of dat het altijd gemakkelijk is?  

Nee! We zijn allemaal mensen en de ene keer is het makkelijker dan de andere keer.

MAAR hoe vaker je het doet, des te makkelijker wordt het. Iedere keer opnieuw, stap voor stap ga je hierin groeien.

Want iedere keer waarop jij jezelf even stilstaat om je af te vragen of het wel MASTER is waar je mee bezig bent, win jij.

Het punt is dat je gaat beginnen. 

Wil je meer weten? Meld je dan aan voor mijn (tijdelijk) gratis Masterclass “in drie simpele stappen naar een gezonder leven” en ontdek hoe jij jouw Masterleven nog meer kunt vormgeven vanuit een gezonde basis. 

Blog Wat is de MASTER methode?