Human Design,  No category,  Persoonlijke ontwikkeling

Wat is Human Design

Toen ik een aantal jaar geleden human design ontdekte, voelde het voor mij als thuiskomen. Als een ‘aha erlebnis’ omdat er veel puzzelstukjes op zijn plek vielen. Het gaf me inzicht in waarom sommige dingen voor mij werken zoals ze werken en dat gaf me ook de kracht om het te accepteren.

Human design is een tool die je inzicht geeft in jouw echte zelf. Het geeft antwoord op de vraag “waarom ben ik zoals ik ben”. Het geeft houvast en richting, zie het als een navigatiesysteem.

Het geeft inzicht in je talenten, kwaliteiten, eigenschappen en valkuilen. Alles wat jou uniek maakt. Daarnaast laat het je zien hoe jij de beste beslissingen maakt, hoe je emoties ervaart, hoe je wordt beïnvloed door je omgeving en hoe jij jouw omgeving beïnvloed.

 

Door Human Design krijg je niet alleen meer inzicht in jezelf, maar kun je ook veel meer begrip en compassie opbrengen voor anderen om jou heen. Iedereens chart is anders en daarmee is iedereen oprecht uniek.

 

[ ook tweelingen. Want je kunt op papier wel hetzelfde design hebben, hoe je jouw design erváárt is een heel ander verhaal ] 

Maar, wat is Human Design dan?

Zie Human Design als een match made in heaven tussen spiritualiteit en wetenschap. Een unieke tool die is gebaseerd op geboortedatum.

 

Het is een combinatie van Griekse astrologie, het chakra systeem, Joodse Kabbala, Chinese I’ching, genetica, biochemie en kwantummechanica. En op basis van jouw geboortedatum, wordt jouw unieke Human Design Chart / bodygraph berekent. 

Wat er zo 👇 uitziet (alleen is die van jou anders) 

Hoe lees je jouw chart?

Hier zie je mijn persoonlijke Design Chart. Hier lees je wat dit schema inhoudt. 

Zoals hierboven, is Human Design een verweving van meerdere systemen. En dat is precies wat het zo krachtig maakt. 

Alle aparte vormen zijn al super maar samen creëren ze magic. Afzonderlijk is het alsof je steeds door een vergrootglas naar een puzzel kijkt, Human Design geeft je het hele plaatje. 

 

“One size never fits anyone.”

Human Design is ‘the science of differentiation’. Omdat het je laat zien hoe je anders bent dan anderen. Prachtig en uniek. Dit wordt dus bepaald aan de hand van je geboorte datum (en 88 dagen daarvoor).

Betekent dit dat alles van te voren al vastligt? Nope, zeker niet! Alleen, kunnen andere dingen buiten jouw design meer moeite en energie kosten en kun je meer weerstand ervaren. Waar je ook prachtige lessen uit kunt leren. Dus als je bij de woorden “moeite, energie vreten en weerstand” denkt “story of my life” dan is het tijd om met HD aan de slag te gaan zodat je meer plezier, balans, rust, gemak, flow en energie ervaart.

Je design is niet bedoelt om je te beperken. Juist niet. Het is bedoeld zodat je alles (wat jij wilt) uit het leven kunt halen op een manier die bij jóú past. Kun je als non manifestor manifesteren? Natuurlijk, omdat het type niks te maken heeft met manifesteren volgens de wet van aantrekking. Je kunt alles doen, alles zijn, alles krijgen wat je wilt alleen is de HOE om daar te komen voor iedereen anders.

Hoe complex het ook lijkt, de origines zijn hilarisch want het is uit de lucht komen vallen. De vader van HD was op vakantie op Ibiza en tijdens een trip hoorde hij ‘the voice’ (niet te verwarren met het programma) en toen heeft hij het HD systeem uitgeschreven. 

Wil je graag met jouw design aan de slag? Dan nodig ik je van harte uit voor de basiscursus in Human Design

Nonsense and popycock

Nu denk je misschien, doordat jouw design gebaseerd is op je geboorte datum, dat het allemaal popycock en nonsense is. Zweverig gedoe zonder (wetenschappelijke) basis. Maar, daar ligt nu juist de sleutel.

Met name vanuit kwantumfysica. Nog niet zo lang geleden dacht men dat een atoom het kleinste deeltje in het universum was. Totdat ze ook die op wisten te delen in nóg kleinere stukken. Dat was een van de grootste ontdekkingen in natuurkunde: de neutrino.

Een neutrino is zo ontzettend klein dat het overal doorheen kan bewegen. Niet alleen door harde massa maar ook door onze cellen. En dat doen ze met de snelheid van het licht. De next step is dat Human Design ervanuit gaat dat deze neutrino’s informatie bevatten. Dus op basis van hun exacte tijd én locatie tijdens jouw geboorte (en 3 maanden daarvoor) is er specifieke informatie bij jou achtergebleven waar je lichaam op reageert. 

“If you want to understand the universe think in terms of energy, frequency and vibration.”

– Nikola Tesla

Path of least resistance

Het idee dat neutrino’s massa bevat, is nog maar kort geleden door de wetenschap ontdekt en bevestigd. Het universum blijft ons verwonderen en nog altijd kan de wetenschap een groot deel van haar mysterie niet verklaren. Human Design gaat er vanuit dat dit ‘lege’ deel wordt opgevuld door neutrino’s. Daarom gaat HD er vanuit dat specifieke neutrino’s letterlijk een stempel op jouw leven drukt: jouw design.

Leven in lijn met je design is ‘the path of least resistance”.

 

Je kunt je design zien als een handleiding, als een basis voor hoe jouw energie werkt. Een basis die bepalend is voor de manier waarop energie (in de vorm van neutrino’s) door ons lichaam en leven stroomt. Ofwel: volgen deze deeltjes de weg van de minste weerstand, of niet?

 

Chart opbouw

Jouw design is opgebouwd uit meerdere lagen en wordt grafisch weergegeven in jouw bodygraph / design chart.

De chart laat je zien: welk type je bent, wat je strategie is, wat je autoriteit is, welk profiel je hebt, wat je definitie is, je signatuur, je niet zelf thema en waarom je hier bent.

Hoe lees je jouw chart?

Hier zie je mijn design chart. 👆

Type: Projector 

Strategie: Wacht op de uitnodiging 

Signatuur: succes 

Niet zelf thema: bitterheid 

Definitie: single 

Autoriteit: solar plexus (emotie) 

Profiel: 2/4 – kluizenaar/ opportunist 

Incarnatiekruis: Right Angle Cross of The Four Ways (44/24 | 33/19) 

Op basis van de 9 centra (naar het chakra systeem), welke van de 64 poorten er actief zijn (Chinese I’Ching), in welke planeten die poorten actief zijn en welke van de 36 kanalen (Kabbalah) je hebt krijg je inzicht in je eigenschappen, je valkuilen, je sterktes, gewoontes, hoe je omgaat met anderen en hoe bij jou je energie stroomt.

In deze blog lees je hoe je jouw design chart leest. 

 

Human Design kan voelen als een rabbit hole waar je ingevallen bent waar je in eerste instantie geen kak van snapt maar wel interessant is/lijkt 😉.

Als je er stap voor stap doorheen gaat, wordt het steeds duidelijker en daarmee ook leuker.

Ga het experiment aan, en ontdek jouw design. 

 

EN NU...

Wanneer je graag meer wilt weten kun je natuurlijk verder lezen in de blogs. Ook kun je je hier aanmelden voor mijn basiscursus in Human Design. Daarin ga ik veel dieper in op de basiselementen uit Human Design. 

Heb je geen zin om zelf dingen uit te zoeken maar wil je wel dieper inzicht in jouw unieke design dan nodig ik je uit voor een chart reading

Ik hoop dat jij jouw Human Design experiment aangaat en geniet van de reis. Ik wens je super veel succes en plezier toe om van jouw leven een meesterwerk te maken. 

Much love, Hanneke 😘

Hanneke Haites